26.12.15

  

Наближається свято Нового року, яке чекають всі - і дорослі, і малі! Якже зустрічають Новий рік в різних країнах?




Новий рік у Фінляндії — це свято, у якому реальність нерозривна з міфами і казками. Адже справжній Санта-Клаус, якого тут називають Йоулупуккі, живе у Лапландії. Саме звідси він вирушає на санях, запряжених оленями, до дітей всього світу. Фінам пощастило більше за інших — вони можуть прийти до Санти в гості і зустрітися з ним особисто. 

   

  Вранці перед Новим роком у всіх будинках чути веселі пісні і дзвінкий сміх. На вулицях люди влаштовують незвичайну смолоскипну ходу. Такої краси ви не побачите в жодній країні світу. Жителі міст підпалюють бочки з дьогтем. Так вони ніби спалюють старий рік, зустрічаючи новий з новими можливостями, цілями і мріями. Потім — новорічна вечеря, яка плавно переростає у веселі гуляння. Найяскравіший момент настає опівночі, коли люди виходять на вулиці і запускають феєрверки, стріляють хлопавками, бажають одне одному здоров’я і любові. Ще у фінів цієї ночі прийнято ворожити по розплавленому воску або олові: що воно покаже — того й слід чекати в наступному році.
Селище Санта-Клауса (Йоулупуккі).
  У містечку Кемі щорічно на новорічні свята проводять популярний на увесь світ сніжно-льодовий фестиваль. Гордість фестивалю — найбільший у світі сніжно-крижаний замок LumiLinna, що займає територію до 20000 кв. м. Зводити його починають у грудні, використовуючи спеціальний сніг з морської води. Його розпилюють сніговими гарматами, обов’язковою умовою є морозна погода, від −10°C. Звісно чим температура нижча, тим снігова споруда виходить краща.

Замок LumiLinna.

Замок LumiLinna.
   Будується замок з високими вежами, лабіринтами, залами і довгими стінами (понад 1 км). Тут навіть влаштовують весілля, обвінчатися можна в сніговій каплиці, відвяткувати у льодовому ресторані, а відпочити в готелі. Відвідати це дивовижне місце можна до квітня, потім усе безслідно тане.

Замок LumiLinna.

Про традиції інших країн ви можете дізнатися детальніше  http://infomisto.com/uk/rivne/idei/vsi/novorichni-tradycii-riznyh-krain-svitu


3 коментарі: